Heeft u vochtophopingen in uw arm of been als gevolg van bestraling, verwonding, ziekten of chirurgische ingrepen, dan kunt u bij Impact terecht voor manuele lymfedrainage.

Manuele lymfedrainage is een rustige, oppervlakkige vorm van massage, met als doel de lymfevaten te stimuleren en zo overtollig vocht naar de bloedcirculatie te sturen.

Naast de meest bekende circulatie van hart en bloedvaten heeft uw lichaam namelijk nog een circulatiesysteem: het lymfevaatstelsel. Dit systeem staat in verbinding met de bloedcirculatie. Door het gehele lichaam bestaat een uitgebreid netwerk van lymfevaten en lymfeklieren. De belangrijkste functie van het lymfesysteem is de afvoer van vocht en eiwitten naar de bloedcirculatie. Een andere belangrijke taak is het aanmaken van stoffen die bacteriën of andere lichaamsvreemde stoffen die schade aanrichten, tegengaan. Ze worden in de lymfeklieren, die fungeren als filterstation, weggevangen en vernietigd.

Als het lymfesysteem is beschadigd of om een andere reden niet goed functioneert, wordt er niet voldoende vocht afgevoerd naar de bloedcirculatie. Zo kan een vochtophoping ontstaan die met manuele lymfedrainage te behandelen is.

Massagepraktijk InJeLijf

Goudenregenstraat 89

2565 EP Den Haag

M: 06.53624417

E: info@injelijf.com

Openingstijden

Woensdag: 08.00 t/m 16.30 uur
Vrijdag: 08.00 t/ m 16.30 uur